logo na strone
logo na strone

AKC 5

WYDRUK NA PAPIERZE  JADALNYM GRAFIKI OBOK  PRZEDSTAWIONEJ.

FORMAT A4   

WYDRUK DO SAMODZIELNEGO WYCIĘCIA.

Nadruki wykonujemy tuszami jadalnymi zgodnie z normami dotyczącymi produktów spożywczych

13.00 27.00 

Clear

Wydruk jadalny na papierze cukrowym/opłatek o wielkości A4 (20 x 28 cm) to szybki i efektowny sposób na udekorowanie tortu, babeczek lub ciastek.

Zalety papieru cukrowego:

  • Wysoka jakość wydruku.
  • Elastyczny, łatwo go dociąć do kształtu ciasta.
  • Papier cukrowy tworzy równą powierzchnię i maskuje wszelkie nierówności na torcie.
  • Łatwo się kroi. Po 15min od nałożenia jest gotowy do krojenia.
  • Idealny do dekorowania toru obłożonego masą cukrową, marcepanem
  • Vegan i gluten free

Wydruk na masie cukrowej jest grubszy niż opłatek (opłatek gruby 0,6mm)  i dzięki temu kolory są żywe, nie zmieniają się po położeniu na tort. Nie ma też ryzyka, że masa się pomarszczy. Możesz go umieścić na górze tortu lub podkleić cienką warstwą masy cukrowej i przykleić z boku. Jedyne na co musisz uważać to rodzaj kremu, którym obłożysz tort. Pamiętaj, że masa cukrowa doskonale sprawdza się na ganache czy kremach maślanych, jednak śmietana lub galaretka  może ją rozpuścić.

Nadruk tuszami przeznaczonym do drukowania na opłatku i masie cukrowej zgodnie z normami dotyczącymi produktów spożywczych. Spełnia wymagania zawarte w Rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego nr 1333/2008.

Składniki papieru cukrowego: skrobie modyfikowane (E1412, E1422), cukier, maltodekstryna, glukoza, woda, olej kokosowy, gliceryna, środek żelujący: żywica celulozowa, guma ksantanowa, guma arabska, emulgator: polisorbat 60, aromat: wanilina, środek konserwujący: E202, regulator kwasowości: E330.

Unikaj przechowywania tortu udekorowanego wydrukiem w zamkniętym pudełku.

Dekoracje pakowane są w woreczki strunowe, które zabezpieczają przed wilgocią.

Uwaga – kolory na produkcie jadalnym minimalnie różnią się od prezentowanej grafiki. Wydruk jadalny nie jest wydrukiem fotograficznym.